A’dan Z’ye Pinterest

Bu yazımızda biraz da kendimizi zorlayarak Pinterest’i A’dan Z’ye tanıtmaya çalıştık. Bazı başlıklar zorlama olsa da faydalı olacağını değerlendiriyoruz. Burada herşeyden bahsetmesek de bir çok bilgiyi ve özelliği kapsaya çalıştık. Pinterest Türkçe A’dan Z’ye nasıl tanıtılır diyorsanız, işte size Pinterest:

A: Arama

Arama barını günlük olarak kullanın. Resim veya Videosunu bulmak istediğiniz anahtar kelimeyi girin ve Pinterest’in size ne enteresan şeyler çıkaracağını izleyin. Burayı SEO (arama motoru optimizasyonu) maksadıyla da kullanabilirsiniz. Anahtar kelimelerinizi aratarak ipuçları alabilirsiniz. Arama yaptığınızda pins-boards-people şeklinde bir filtreleme seçeneğiniz de mevcut. İlgi alanınıza yönelik yeni takipçiler edinmek için bu filtreyi kullanabilirsiniz.

B: Bilgi

Pinterest’in görsel bir bilgi bankası olduğunu biliyoruz.

C: Canlı

Takipçilerinize bağlı olarak devamlı bir akış var. Aynı Twitter gibi, ancak görsellik ön planda. Dolayısıyla repin ya da like almak için zamanlamanız önemli. Herkes uyurken yaptığınız çok süper bir pin hiç ilgi çekmeyebilirken, doğru zamanlama ile yapılan bir pin birçok like ve repin alabilir.

Ç: Çok kolay

Pinterest iyi bir kullanıcı dostu ve işlemler çok kolay.

D: Dostluk

Eğer iyi bir Pinterest kullanıcısı iseniz ve güzel pinleriniz varsa arkadaşlarınızı davet edin, olan dostlarınızı takip edin… Onlar da sizi takip edecektir. Böylece Pinterest’te varlık göstermeye ve popülerliğinizi artırmaya başlayacaksınız.

E: Eğlenceli

Çok eğlenceli resim ve videolar var. İlk pinden itibaren Pinterest’in eğlenceli olduğunu göreceksiniz.

F: Fotoğrafçılık

İyi bir fotoğrafçı mısınız? Sık sık güzel fotoğraflar çekin. Photoshop veya instagram ile bunları biraz güzelleştirin. Farklı panolar oluşturarak bunları sergileyin. Pinterest fotoğrafçılığınızı konuşturmak için iyi bir fırsat.

G: Gezilecek mekanlar

Gezilmeye, görülmeye değer bulduğunuz mekanları (resoran, cafe, müze, mesire yeri, vb.) Pinterest’te yayınlayın.

Ğ: Gençlik (!)

Ğ’nin de hakkını yemeyelim… Tabiki gençler en büyük Pinterest kullanıcı kitlesini oluşturuyor. Ancak bunların içinde bayanlar biraz daha ağır basıyor.

H: Hashtagler

Hashtagleri Twitter’dan hatırlarsınız. Aramalarda kolay bulunabilmek için herhangi bir anahtar kelimenin önüne # ekleyin. Pininizi tweetlediğinizde hashtag Twitter’da da görünecektir. Panolarınıza açıklama eklemeyi ve bu açıklamalarda hashtag kullanmayı unutmayın.

I: Infographics

Pinterest ile birlikte Infographics kavramı da iyice yaygınlaştı. İnsanlar görsel hikayelere ve anlatımlara bayılıyorlar. 2-10 öğretici resmi bir araya getirerek kendi infografiklerinizi oluşturun ve yayınlayın. Tarifler, eğitimler ve yarışmalar için çok rahat kullanabilirsiniz.

İ: İlginç

Pinterest zaten ilginç.

J: Janjanlı

Ne demek istediğim anlaşılıyor…

K: Kadınca

Halihazırda Pinterest’te kadınların erkeklere göre üstünlüğü bulunuyor. Zaten bunu Pinterest’i ilk kullanmaya başladığınızda hissediyorsunuz.

L: Lakırdı

Her konuda güncel lakırdılar bulabilirsiniz.

M: Müzik

Beğendiğiniz video klipleri Pinterest’te yayınlayabilirsiniz. Müzik sektörü açısından da Pinterest iyi bir pazarlama aracı aslında.

N: Nedir?

Nedir? sorularına görsel yanıtlar bulmamız ileride daha da kolaylaşacağa benziyor.

O: Optimizasyon

İyi optimize edilmiş Pinterest hesapları, pinboardlar ve pinler online pazarlamacılar tarafından etkili araçlar olarak kullanılıyor.

Ö: Özlü Sözler

Pinterest’te özlü sözlerin görsel öğelerle zenginleştirilmiş veya el yazısı ile yazılmış uyarlamaları var ve paylaşımı oldukça yaygın.

P: Para-Pazarlama

Görsel bir paylaşım platformu olmasının sunduğu avantajlar ile Pinterest, internetten para kazanmak isteyen kişiler ve pazarlamacılar için çok kullanılacak bir araç gibi gözüküyor.

R: Renkler

Belli renklerin hakim olduğu panolar düzenleyin. Çok dikkat çekici olduğunu ve takipçilerinizin arttığını göreceksiniz.

S: Sosyal Ağ

Pinterest, son günlerin en çok konuşulan sosyal ağı ve çok hızlı büyüyor. Eğer Pinterest hesabınız varsa, Facebook ve Twitter’daki arkadaşlarınızı da davet edip Pinterest’teki popülerliğinizi arttırabilirsiniz.

Ş: Şaşırtıcı

Pinterest’te hergün çok şaşırtıcı pinlerle karşılarşmanız mümkün. Hiç şaşırmayın!

T: Tarifler

Bayanlar tarafından oluşturulan panoların ve yapılan pinlerin büyük bir çoğunluğunu da yemek ve tatlı tarifleri oluşturuyor. Hatta Pinterest’te en çok pin bulunan kategori yemek veya tarif kategorisi olsa gerek…

U: Uzmanlar

Uzmanlar tarafından oluşturulan panolar, ilgilendiğiniz konularda güncel bilgi almak ve işin uzmanı takip etmek açısından çok faydalı.

Ü: Ünlüler

Tabiî ki ünlülerde Pinterest’te boy gösteriyor ve gösterecek…

V: Videolar

Videolar Pinterest’te ayrıca önem verilen bir konu. Genelde pinler resim formatında olsa da, videolar da pinlenebiliyor ve Pinterest üzerinden direk izlenebiliyor. Üst araç çubuğunda popüler videoları gösteren bir sekme de mevcut.

Y: Yarışmalar

Ufak çaplı pano (pinboard) yarışmaları düzenleyebilir ve bunu takipçilerinizler paylaşabilirsiniz.

Z: Zaman

Pinterest zaman tüneli şeklinde akıcı bir arayüz üzerine bina edilmiş bir platform. Takipçileriniz Pinterest’e girdiğinde ekranda gördükleri pinler en son eklenmiş pinler olacaktır. Aynı google aramalarında ilk 1-2 sayfaya bakıldığı gibi burada da ortalama olarak ilk 30-40 pine bakılmaktadır. Bu nedenle repin veya beğeni almak istiyorsanız pinning yaptığınız zaman önem kazanıyor. Takipçilerinizin en çok interneti kullandıkları zamanları değerlendirip bu zamanlarda pin eklemek bu durumda izlenecek en iyi yoldur.

Not:

Bu yazıya "pinterestte kişi arama, pinterest kategoriler" ifadelerinin aranmasıyla da ulaşılabilir.

Beğendiniz mi? Paylaşın!

 

Yorum yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir